· 

KATAJA

Kataja,kotikataja hidaskasvuinen mutta pitkäikäinen.Vaatimaton kasvupaikastaan.
Käyttö: Katajanmarjoja=käpyjä on käytetty yrttijuomiin, kasvisruokiin, liharuokiin, erilaisiin marinadeihin. Marjoja on käytetty myös pippurin korvikkeena. Marjat/kävyt sopivat pippurin korvikkeeksi, sekä kuivattuna muuhun mausteeksi. Savustettuihin ruokiin, kala/liha/riista.
Katajainen kansa, sitkeä ja sopeutuvainen, tuttua eikös?
Terveys : Käytetty nesteenpoistoon, hyvänä pidetty kuona-aineiden poistossa, puhdistava vaikutus. Max 8 marjaa päivää kohden, marjat ovat voimakkaan makuisia.Ota selvää käykö kataja sinulle!
Luonnonmagia : Katajaa on poltettu jumalille, jumalattarille erilaissa rituaaleissa, marjoja myös suitsukkeena, puhditusrituaaleissa ja puhdistamaan sielua.Kataja on liitetty syntymään että kuolemaan.
Käyttö suitsukkeena erittäin hyvä, puhdistusrituaalit. Katajaa käytetään ajamaan vanha pois ja vastaanottamaan uusi.
Suojelee, parantaa. Tuoksupusseissa marjat, suitsukkeet, amuletteina kuivattuja marjoja/neulasia, kylvyissä/neulaset. Poistaa negatiivisia tunteita. Tuoksu lisää energiaa. Voimistaa myös shamanistisia yhteyksiä.
Suosittelen kirjaa Kasvien maaginen maailma, Sinikka Piippo.