· 

BASILIKA

Basilika, tuo erinomainen keittiöyrtti, sopii salaateista liharuokiin, eli mihin vain haluat laittaa. Kuivattuna, aromi säilyy myös hyvin pakastettaessa,tuoreena paras!. Olemassa monia erilaisia makua mm, kaneli-, sitruunabasilika.
Terveys mm:hermostolle hyvä tasapainottaa ja piristää, ruuansulatukselle helpottaa turvotuksessa, ilmavaivoissa, antaa kylläisen tunteen/painonpudotuksessa hyvä apu, parantaa verenkiertoa, lehtien pureskelu raikastaa hengityksen. Piristävä vaikutus, nesteenpoistajana myös käytetty.
Teejuomana, hauteena iholle, eteerisenäöljynä, puhdistavaa. Karkoittaa hyttyisiä = tuoreita lehtiä voi hieroa ihoon. Jalkakylvyt=verenkiertoa piristävä, myös kylpyyn sopiva (teehauteen loput voi myös hyödyntää) kuivattu basilika hyvä ihon kuorintaan=akne,Antiseptinen vaikutus.
LuonnonMagia, sekä hyvä että huono, riippuen erimaiden tulkitsijoista, ristiriitaisia tulkintoja, uskomuksia. Pyhä yrtti Intia, käytetty hautajaissa, Euroopassa pahan kasvina, liitetty noituuteen.
  • puhdistava, suojaava, lämmittävä, karkoittava, suitsukkkeena puhdistava, hyvä itsensä puhdistavissa rituaaleissa teejuomana. Rakkausyrttinä/lemmenjuomat. Witches Herb.
kuva pixabay