· 

Luonnonmagia

Luonnonmagia, vihreä noituus mitä se on

Mitä on luonnonmagia, se keskittyy kasvien, kivien ja kaikkeen luonnon aineosien käyttöön.
Sitä leimaa käytännöllisyys. Se on osa jokapäivistä elämää mutta myös pyritään vaikuttamaan henkimaailman, suojeluna että pahan pitämistä loitolla.
Kasvien rohtokäyttö, luonnon rytmien mukaan eläminen, kasvien viljelyä, keruuta. Kuun vaiheet huomioidaan kaikessa ja luontoa ja kaikkia eläviä kunnioitetaan.
Suomalaiseen luonnonmagiaan kuuluvat loitsut. Loitsuja on käytetty parantamiseen, säähän, viljelyyn, satoon, haltioihin, luonnonkiertokuluun jne.
Suomalaiseen luonnonuskoon kansanperinteenä, kuuluvat osana kansanrunous, haltiausko. Luonnolla ja ihmisellä oli sielu, eikä niitä voinut erottaa toisistaan. Metsiin suhtauduttiin ennen erilailla. Metsille uhrattiin ja niitä suojelevia haltioita kunnioitettiin.
Luonnonmagia, vihreä noituus, yrttinoituus, luonnon noituus on laajakirjoinen alue. Erilaiset rituaalit ja taiat eivät ole pois suljettuja, magiassa käytetään luontoa apuna, itsenäinen luonnonnoita voi ottaa muista perinteistä, shamanisteista tai kelttiläisperäisistä perinteistä itselleen aineksia ja luoda kokonaan oman polun jota kukea ja johon kasvaa.
Intuitio on voimakkaana läsnä ja pyrkimys hyvään.
Hiukan yleisellä tasolla mitä tähän voi kuulua :
Lääkeyrttien kasvattaminen, vaihtoehtoiset hoitomuodot kuten vyöhyketerapia, käsillä parantaminen, aromaterapia, luonnonskometiikan valmistus, voiteet, salvat jne. Usein luonnonnoidilla on oma laboratorio/huone yrtteineen ja kasveineen. Saippuoiden valmistus, kynttilöiden valmistus, kivien keräily niiden voiman hyödyntäminen.
Riiimut, erilaiset ennustamiset, Korteista katsominen, taiat, magian tekeminen, taiteet, intuitiolla maalaaminen, askartelu jne.