· 

Negatiiviset ihmiset

Miksi me ihmiset loukkaannutaan helposti? Mistä se johtuu? Onko itsetuntomme niin huono että heti otetaan kaikki toisen sanoma negatiivisena. Sitä sanotaan että  negatiiviset ihmiset pitää poistaa ympäriltä.Miksi ihminen on negatiivinen toiselle?

Jokaisessa ihmisessä on myös se negatiivinen puoli. Ei voi olla vain positiivinen, hymyilevä, empaattinen ja ihana. On helppoa nähdä toinen negatiivisena ja poistaa se kuin alkaa opettelemaan itse hyväksymään myös muita ihmisiä, erilaisia ihmisiä ja oppia ottamatta toisen ihmisen asennetta itseensä.

 

Hoitoalalla kuten kaikissa palvelualoilla tai aloilla jossa joutuu tekemisiin toisten ihmsten kanssa on osattava näin toimia. On osattava kohdata erilaisia ihmisiä, heitäkin jotka laittavat kaiken sinun syyksesi eivätkä kykene näkemään että itsessäkin voisi olla vikaa. Heitä on aika paljon. Taakka jaksaa on todella raskas.Ja se taakka saattaa kestää monia vuosia, eli koko työssäolo ajan.

 

Me kohdataan joka päivä ihmisiä. Erilaisilla aseteilla. Toinen on narsismi, toinen on liian herkkä, toinen on manipuloiva tai halveksiva, syyttäjä, kateellinen, vihaaja, törkeä, inhottava. Aikuisen on kohdattava näitä ihmisiä päivittäin erilaissa tilanteissa.

 

Olen paljon lukenut kirjoja jotka käsittelevät ihmisen hyvinvointia.On muistettava että myös ne kirjat ovat erilaisesti ajattelevan, erilaisen ihmisen kirjoittamia. Eivät välttämättä tarkoita että sinun tulee niitä kirjaimellisesti noudattaa. Ne ovat suuntaa antavia, ajatuksia herättäviä. Niitä on todella monia, aiheet vaihtuvat sen mukaan mikä asia kulloinkin on pinnalla. Nyt on  negatiivisten ihmisten poistaminen ympäriltämme.Se on tietenkin yksi tapa kun muuhun ei kykene. Mutta auttaako se loputtomasti. Entä kun huomaakin että ketään ei olekaan enää lähellä kun kaikki on poistettu. Minulle itselleni herää silloin ajatus, pitäisikö tehdä jotakin muuta.

 

Aina joku toinen ihminen tietää enemmän kuin sinä, aina toinen osaa jonkun asian paremmin kuin sinä. Se on normaalia. Mutta kun menemme asentesiin, omaan tapaan toimia, emme näe itseämme aina selkeästi ja silloin on myös hyvä ottaa toisen huomioita asiallisesti vastaan. Ylireagoimista tapahtuu paljon, se ei ole negatiivinen asenne, se on asenne jota ei osata käsitellä. Jokin asia, sanat, teot saavat suhteettoman suuret mittapuut vaikka todellisuudessa se ei sitä ole. Jokin toinen asia on suuri toiselle ja pieni toiselle. Se on elämänasenne ja kokemus mikä luo suhteet.

 

On vaikea kasvattaa itseään hyväksymään erilaisia ihmisiä, mutta se on mahdollista. Jos minä itse hoitajana olisin vuosikymmenten ajan ottanut kaiken negatiivisen kokeman itseeni, olisin varmasti jo todella vaikeasti sairas mieleltäni. Tähän voi opetella jos on mahdollisuutta ja pystyy. Kaikki ei pysty. Se on hyväksyttävä niin. Silloin on parempi poistaa ne negatiiviset ihmiset ympäriltään ja katsoa voiko siten paremmin vai jatkuuko se pahaolo kaikesta huolimatta. Sillä aina tulee uusia ihmisiä ....vai olisiko itsessä jotakin muuttamisen tarvetta?

 

Me muistamme hyvät tekomme, mutta on nähtävä myös ne huonot tekomme. Vain siten säilyy tasapaino. On joskus sanottava toiselle suoraan asioita vaikka tietää että se toinen ei näe niitä selkeästi itse ja saattaa loukkaantua. Mutta jos ei sano, tukeeko silloin ystäväänsä vaiko kasvattaa hänen pahaaoloaan? Kumpi on parempi sanoa suoraan vaiko olla valheellinen. Silläkin uhalla että ystävyys katkeaa? Itse näen sen siten että en ala valehtelemaan, enkä menemään toisen pahaanoloon mukaan, vaan annan muitakin näkemyksiä, vaihtoehtoja, mutta se miten ne tulkitaan on sen toisen tehtävä. Aina tämä ei kohtaa, vaan se toinen poistaa auttajan ympäriltään koska joutuu itse kokemaan negatiivisia tuntemuksia, mutta nehän on kohdattava, eikös vaan?  Jotta voi "parantua" Ne on käsiteltävä, ja mieluummin henkilön kanssa jolla on jotakin  tietoa asioista.

 

Itse olen varmasti monelle ja olen ollutkin se negatiivinen ihminen joka on poistettava ympäriltä. Mutta en näe sitä itse negatiivisena asiana. Se on toiselle siten helpompaa. On helpompaa kuin joutua kohtaamaan voimakkaita tunteita ja alkaa voida huonosti. Ja mitä enemmän itseään tarkkailee sitä huonommin voi ja sitä enemmän se toinen ihminen saa syitä niskoilleen joka sai ne tunteet esiin. Mutta ei se toinen niitä sinulle antanut, ne olivat sinussa, hän sai ne esiin. Se on hyvä asia! Ja siitä alkaa itsensä eheytyminen...käsittelemällä niitä tunteita, oloa toisen ihmisen kanssa! Ei yksin, sillä ne on helppoa piilottaa jälleen..poistamalla se negatiivinen ihminen!

 

Näin tänään, ajatuksia, miettimistä mutta ei negatiivisesti vaan rakentavasti!

 

Kun käsittelen näitä asioita täällä blogissani, kirjoitan aikuisista.