Saatko olla sinä?

 

Paljon puhutaan itsensä kehittämisestä ja henkisyydestä. Lehdet ovat tulvillaan ohjeita ja kirjallisuutta aiheeseen  löytyy joka lähtöön. Tarvitseeko oikeasti niitä kaikkia nähdäkseen itsensä?

 

Entä jos vain katsoo peiliin ja kysyy itseltään 10 hyvää asiaa ja 10 huonoa asiaa ja niitä huonoja asioita alkaa korjaamaan tai muuttamaan itsessään.

 

Tärkeintä on olla rehellinen itselleen, vain siten näkee ne huonot puolet.

Jokaisella on oma tapansa muuttaa itseään, kuten jo mainitsin noita lehtiä, artikkleita, kirjallisuutta. hyödyntäen On hyvä asia että tukea haetaan ja tietoa. Mutta sokeasti ei pidä ulkopuolisiin neuvoihin luottaa vaan rakentaa niiden ohjeiden avulla itseään oman maalaisjärkensä kanssa. Oman itsensä kanssa.

 

On suhteita joissa toisen oma itse tukahdutetaan. Toisen arvomaailmaa ei kunnioiteta, eikä toisen näkemyksiä asioista. Onko sellainen suhde tasapainoinen? Saatko olla sinä?

 

Paljon puhutaan myös siitä että haetaan tarkoitusta kaikelle. EI sitä tarvitse hakea, se on olemassa itsessä. Kun hyväksyy asiat kuten ne ovat sellaisenaan, jo se auttaa.

 

Ohjeita ja neuvoja tulee ovista ja ikkunoista miten pitää olla ja kehittyä ihmisenä. Toki se on hyvä asia, varsinkin jos on ollut kovin negatiivinen ihminen, että oman kehityksen myötä näkisi enemmän valoa elämässään. Tai murehtija ei murehtisi ihan koko aikaa. Entä jos se murehtija näkee itsensä vain siten, siten hän saisi huomiota itselleen. Ilman murehtimista häntä ei ole, kukaan ei huomaa häntä. Näille kaikille on tarkoitus. Kuten murehtijalle, näe minut, kuule minut, olen tässä. Voin huonosti, kaipaan rakkautta, kaipaan turvaa jne. Minusta siis kaikella on tarkoitus.

 

Ja se tarkoitus on sinä, että  olet juuri sellainen kuin olet. Tällä en tarkoita että olet ilkeä tms vaan että saat äänesi kuuluviin, sinua kuullaan, sinut huomioidaan, sinut koetaan tasapuolisena, sinut koetaan ihmisenä ja se vaikuttaa sinuun hyvänä olona, silloin saat olla sinä. Sinulla on arvoa toisen silmissä, etkä ole pelkkä kynnysmatto tai palvelija.

 

Saatko olla sinä ja kaikella on tarkoitus lyhyttä mietintäää, ajatuksen kevyttä lentoa.